Radio

Hoewel ik radio altijd het mooiste medium vond, ben ik pas op m’n 24e achter de microfoon gaan zitten. Daarvoor heb ik altijd veel geschreven en muziek gemaakt. Vanwege een optreden van mijn bandje werd ik als gast uitgenodigd bij een klein radiostation. Omdat er geen sidekick was, bleef ik er de hele uitzending bij. Een week later presenteerde ik mijn eerste solo-uitzending.

In twaalf jaar tijd heb ik een breed scala aan programma’s gemaakt voor verschillende doelgroepen, zowel alleen als met anderen samen. Daarnaast heb ik veel vormgeving-muziek geschreven en jingles en radiospots ingesproken. Deze waren te horen op onder meer Den Haag FM, Omroep West, FunX en Radio Decibel.

 Meest opvallende interviews
Nirvana, INXS, Therapy?, Racoon, Di-rect, Kane en Golden Earring, maar ook Raymond van Barneveld, Henk Bres en Hans Teeuwen.

Ramonaaa

Na de eerste stappen op Radio Vokabel verhuisde ik in 2004 naar RTV Rijswijk, waar ik het programma Ramonaaa ging presenteren. In het eerste jaar groeide de combinatie van het programma en de website uit tot een vooraanstaand platform voor Haagse popmuziek. Zonder budget wist Ramonaaa veel aandacht te genereren door een eigen Award uit te reiken in het Paard van Troje.

Al snel was er interesse van andere omroepen. In 2005 stapten we over naar Midvliet FM en breidden de samenwerking met lokale partijen uit. En passant presenteerde ik op Midvliet FM ook nieuwsbulletins, liveverslagen vanaf het Vlietpop-festival, hitlijsten en de personalityshow Zwaan & De Konink. Onder de noemer Ramonaaa TV presenteerde ik een serie videoreportages.

 Ramonaaa haalde talloze keren het nieuws.
Van lokale kranten en 3voor12/Den Haag tot AD, Spits en NRC.

Paradio

Na vijf jaar Ramonaaa was het tijd voor een volgende uitdaging. Dat werd het programma Paradio, in opdracht van poppodium Paard van Troje en uitgezonden op Den Haag FM. Dit bleek een goede overstap. Vanwege het succes van Paradio werd de zendtijd uitgebreid en kreeg de show een prominente plek op de donderdagavond. Door bezuinigingen werd het extra uur zendtijd later weer ingeleverd, wat veel luisteraars kostte. Eind 2013 koos het Paard van Troje zich voortaan anders te profileren op de radio.

 Paradio werd genomineerd voor een IJzeren Podiumdier
in de categorie ‘beste marketing’.

Den Haag FM en Haagse Honderd

Paradio stopte, maar ik bleef programma’s maken voor Den Haag FM. Inmiddels is de Haagse Honderd een traditie op Hemelvaartsdag. In een twaalf uur durende uitzending worden dan de 100 allerbeste platen van Haagse bodem gedraaid. Het concept hiervoor ontstond toen ik in 2011 de vraag kreeg of ik vrij wilde op Hemelvaartsdag. Dat wilde ik niet en een jaar later was de eerste editie.

Daarnaast val ik regelmatig in in verschillende programma’s, zoals Haagse Avondradio, Haagse Wekkerradio en De Nieuwe Van Nierop. Op die manier hoef ik me niet aan één vaste plek te binden.