Muziek

Muziek zat er al vroeg in en loopt nog altijd als een rode draad door mijn leven. Of het nu zingen in een jongenskoor was, bamboefluiten maken of in bandjes spelen: het is allemaal leuk. Maar het gaat niet alleen om het muziek maken en liedjes schrijven zelf. Door de jaren heen heb ik met de beste spullen leren werken en een mooie collectie instrumenten en microfoons opgebouwd. Ook in mijn andere bezigheden heeft muziek altijd een grote rol gespeeld.

 Elk instrument is leuk.
Behalve gitaar speel ik ook bas, drums, toetsen, cajon en cello.

Haags Matrozenkoor

Als kind werd ik aangemeld voor het Haags Matrozenkoor, waar ik tot m’n 15e lid van bleef. In die tijd heb ik veel concerten gegeven, van het plaatselijke bejaardentehuis in Den Haag en de Matthäus Passion in Leiden tot een aantal internationale tournees. Het koor bracht me naar landen als Groot-Brittanië, de Verenigde Staten, Polen, Tsjechië en Rusland. In die tijd heb ik de liefde voor Berlijn ook opgevat: ik kom er nog steeds graag.

 

Eerste bandjes

Op mijn vijftiende was zingen in een koor niet meer cool genoeg en kocht ik mijn eerste elektrische gitaar. Al snel vormde ik samen met een vriend mijn eerste bandje, dat Tacit Clamour heette. Later volgden nog Junction, Results en Rainbow Skank, tot ik in 2003 mijn gitaar aan de wilgen hing en werkzaamheden bij de radio voorrang gaf.

 Mijn favoriete gitaar heb ik zelf gebouwd.
Hij ziet er uit als een Fender Jaguar, maar is uitgerust met de elektronica van een Gibson SG.

It’s the Music Applejuice

Na zeven jaar stilte, keerde ik in 2012 terug op het podium met de opvallende bandnaam It’s the Music Applejuice. Een jaar in de oefenruimte bikkelen leverde een beukend debuutalbum op, zoals ik dat altijd had willen maken. De band speelde een kleine honderd gigs in Nederland en daarbuiten. Zo werd een gezamenlijke tour en EP met de Belgische band They Invented Nebraska opgezet.

 

Lekker zonder stekker

Nadat It’s the Music Applejuice uiteenviel, besloot ik door te gaan als akoestisch duo samen met Boudewijn Duijvestein. We zitten nu in de fase van liedjes schrijven en repeteren. In de toekomst gaan we onze liedjes vast met anderen delen. Ook sluit ik niet uit dat ik ooit weer wat stevigere muziek zal spelen.