Drie weken niet op Facebook

Bericht van Jeroen Zwaan, 21 januari 2016

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens vanaf 1 januari. Ik had me dan ook al voorgenomen om in december een maandje niet op Facebook te kijken. Omdat dat slecht uitkwam, werd het januari.

Normaal gesproken lees ik zo goed als alles wat er op m’n tijdlijn gebeurt. Ik kijk filmpjes en foto’s, blijf een beetje op de hoogte van waar mensen zoal mee bezig zijn en zo nu en dan like ik iets of reageer ik. Dat laatste vooral op de meer persoonlijke berichten: grappige dingen die je hebt meegemaakt, foto’s van je kat, duim omhoog!

Maar hoe leuk Facebook vaak ook is, soms is het goed om even afstand te nemen. Een maand, had ik me voorgenomen. Enerzijds omdat ik soms wat moe wordt van de aangepaste profielfoto’s voor rampen als Parijs en Star Wars (prima als je uit Parijs of Star Wars komt, maar wat moet je d’r mee als je in Lutjebroek woont?), anderzijds omdat ik m’n focus even voor andere dingen nodig heb. Zo wilde ik wat dingen aan m’n website aanpassen en heb ik voor Den Haag FM het ene project afgerond en het volgende gestart.

Sorry als je in de afgelopen 21 dagen me hebt getagd, als vriend uitgenodigd of gereageerd op een bericht. Over tien dagen lees ik alle berichten nog even na. Ik ben benieuwd wat ik gemist heb.

Wat vind jij?