Naar ZooParc Overloon

Bericht van Jeroen Zwaan, 17 september 2015

Afgelopen weekend eindelijk weer eens een paar dagen samen vrij met Bianca. Mooie gelegenheid om er weer eens op uit te gaan met de camera. Bianca had via VakantieVeilingen kaartjes gescoord voor ZooParc Overloon.

Vooraf op Facebook zagen we wat berichten van mensen die problemen hadden gehad met dergelijke kaartjes. Na een faillissement is het park overgenomen, waardoor oudere kaarten niet meer geldig waren. Met onze recent gekochte kaarten was niks aan de hand.

Witte tijgers

Op een regenachtige maandag was het erg rustig in het park. Geen schreeuwende kinderen, wel beperkte schuilmogelijkheden tijdens de paar plensbuien die overtrokken. Het mocht de pret niet drukken. Het ZooParc heeft een duidelijke wandelroute, die meteen al begint tussen de herten, pelikanen en kangoeroes. Letterlijk tussen, want net als bij sommige andere dieren loopt de route door hun ruimte heen.

Hoogtepunt zijn de twee witte tijgers die sinds kort in Overloon te vinden zijn. Ook met deze indrukwekkende beesten kun je oog in oog komen te staan, maar gelukkig wel met glas ertussen.

Goed zichtbaar

ZooParc Overloon is rustig en laagdrempelig. Willen sommige beesten in dierentuinen zich nog wel eens verstoppen, in Overloon zijn vrijwel alle dierenverblijven vanuit meerdere posities te zien.

Parkeren kost 5 euro. Er is horeca bij de ingang en aan de andere kant van het park, al was die laatste nu gesloten. Hoewel het park niet heel groot is, is het dus raadzaam om zelf wat te eten mee te nemen.

Geef een reactie