Gevulde paprika

Bericht van Jeroen Zwaan, 28 april 2015

Voor gevulde groenten kom je al snel op recepten met gehakt uit, maar zonder vlees kan het natuurlijk ook. Met dit kleurrijke recept zet je makkelijk en snel gevulde paprika’s zonder vlees op tafel, geschikt als hoofdgerecht, voorgerecht of bijgerecht.

Aantal personen: 2
Kosten per persoon: ca. € 3,80
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 20 minuten in de oven

IMG_4021Boodschappen:
– 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
– 1 aubergine
– 2 tomaten
– 1 rode ui
– 80g notenmix
– 1 eetlepel roomkaas
– Parmezaanse kaas
– 80g boter
– olijfolie
– verse peterselie
– peper en zout

  1. Snijd de aubergine in blokjes en verhit de helft van de boter met een scheut olijfolie in een pan. Bak de aubergine ca. 4 minuten. Regelmatig omdraaien. Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en doe deze met de aubergine, amandelen, roomkaas en de resterende boter in een slakom. Voeg naar smaak peterselie, peper en zout toe. Roer het geheel goed door. Als je liever een wat fijnere structuur hebt, kun je ook een staafmixer of hakmolen gebruiken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden (inclusief de steel). Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Vul de paprika’s met de auberginepasta en leg ze in een ondiepe, ingevette ovenschaal. Bestrooi de paprika’s met Parmezaanse kaas en plaats de schaal in het midden van de oven.
  3. Bak de paprika’s in 20 minuten gaar. Serveer de paprika’s als voorgerecht of met gebakken aardappels en een salade.

Geef een reactie