Vegaburger à la Cointreau

Bericht van Jeroen Zwaan, 26 maart 2015

Je hoort het vaak: die vegetarische spullen hebben totaal geen smaak. In sommige gevallen is dat ook wel zo, maar het ligt er ook maar aan wat je er in de pan mee doet. Alleen een beetje boter en dan volgens de aanwijzing op de verpakking is vaak te saai.

Onderstaande recept werkt ook met gewone hamburgers (die hebben iets minder boter nodig), maar is een prima manier om de neutrale smaak van de vegaburger op te leuken. In plaats van Cointreau kun je natuurlijk ook een andere likeur of bijvoorbeeld whiskey gebruiken.

Aantal personen: 2
Kosten per persoon: ca. € 3,50
Bereidingstijd: 15 minuten

IMG_4001Boodschappen:
– 1 dessertlepel kokosolie
– 1 scheutje olijfolie
– 30 gram (vloeibare) boter
– peper en zout
– 2 kleine uien
– 4 vegaburgers
– 4 kaiserbroodjes
– komkommer
– tomaat
– roomkaas
– smølsaus
– een paar scheutjes Cointreau

  1. Verhit de kokosolie, olijfolie en boter in een koekenpan. Snipper de uien en fruit deze ca. 30 seconden mee op middelhoog vuur. Leg de vegaburgers in de pan en bak ca. 3 minuten per kant op lager vuur. Bestrooi elke kant met wat peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de kaiserbroodjes door midden en besmeer van ieder broodje een helft met een goede laag roomkaas. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes, hoeveelheid naar smaak. Als de vegaburgers aan twee kanten gebakken zijn, draai je ze nog een keer om en giet over iedere burger een scheutje Cointreau.
  3. Laat de burgers ca. 2 minuten per kant sudderen in de Cointreau en leg ze op de broodjes. Verdeel de plakjes komkommer en tomaat over de burgers en geef iedere burger een toefje smølsaus. Verdeel tot slot de gefruite ui over de burgers. Serveer met gebakken aardappeltjes of patat.

Geef een reactie