Naar het Noorder Dierenpark

Bericht van Jeroen Zwaan, 16 maart 2015

Afgelopen vrijdag hadden Bianca en ik wat te vieren, dus hadden we elkaar een boek cadeau gedaan. Het was ook nog eens Boekenweek, dus gisteren mochten we een dagje gratis met de trein. Onderweg heb ik het geschenk uitgelezen: de reis ging naar het Noorder Dierenpark in Emmen.

Ik meen me te herinneren daar als kind ooit te zijn geweest, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Na afgelopen zomer nog in de Berlijnse Zoo te zijn geweest, is het park in Emmen lekker compact. We begonnen de dag met koffie en gebak. Daarna het park in. Hoewel er een wandelroute is, is het leukste om gewoon kriskras overal doorheen te lopen.

Dus gingen we van de flamingo’s via de olifanten naar de geitjes en konijntjes op de kinderboerderij, om dan van de muizen weer langs de altijd fotogenieke maar zelden poserende katachtigen te gaan. Vooral de leeuwinnen en tijger Elroi lieten zich een paar keer mooi zien.

Oké, vanuit Den Haag is het Noorder Dierenpark misschien wat ver reizen. Je hoorde dan ook vooral accenten uit de noordelijke provincies, maar met de sympathieke actie van NS en toegangskaarten via een veilingsite was dit een leuk en relatief goedkoop dagje uit.

Geef een reactie