Draaien of dumpen: de nieuwe Therapy?

Bericht van Jeroen Zwaan, 13 maart 2015

Op 23 maart verschijnt het nieuwe album van Therapy? Uiteraard heb ik dit meteen vooruitbesteld. Je vindt hem trouwens hier op iTunes of hier op Spotify. Gisteren heb ik de eerste drie tracks al gedownload. Na een paar luisterbeurten begint het kwartje te vallen.

DisquietZoals wel vaker met nieuwe muziek, moet ik best even wennen aan de richting waar Therapy? voor gekozen heeft. Na de laatste paar platen had ik ook deze keer geen gladgepolijste plaat verwacht. De tracklisting ziet er ook uit zoals je van het Noord-Ierse trio mag verwachten en belooft geen zoetsappige melodietjes. Zowel sound als albumcover doen nog het meest denken aan Suicide Pact – You First uit 1999.

Albumopener en eerste single Still Hurts is best even wennen. Het nummer gaat van knauwende stemmen met ritmisch gitaarwerk via vierakkoordenschema’s met catchy zanglijn naar snelle solo’s waar je spontaan je luchtgitaar bij zou pakken, al dender je met 250 km/h over de snelweg. Het raast maar door, maar heeft zeker een paar goeie hooks.

Heel wat toegankelijker is Vulgar Display of Powder. Morgenochtend neem ik de ochtendshow op Den Haag FM over van Edward Moeliker. Wat vind jij: draaien of dumpen?

Wat vind jij?

Eén reactie

  1. Remco zegt:

    Draaien natuurlijk! Er is geen andere optie.